[NEDERLANDS] De Bananenrepubliek

everything else

[NEDERLANDS] De Bananenrepubliek

Postby Xenomorgue on Thu Oct 08, 2009 10:42 pm

Hallo, beste mensen allemaal ! Daar ben ik weer. Gezellig heh. Goeiendag overigens.
U zult wel denken, wat is hier nou weer aan de hand.... ?
Waarom zit die gouwe ouwe Xeno nou een verhaaltje in het Nederlands te typen?

Kijk, het zit zo. Onze grote vriend Spandau is een tijdje terug een Italiaanse thread begonnen.
Zijn kameraadje Calimero vond dat wel vet ludiek. Van het een kwam zo het ander.
En nu ligt er een immense thread die voor de meeste EBI's abracadabra is....

Dus heeft grote vriend Spandau aan mij gevraagd of ik een Nederlandse versie kan opzetten.
Ik voelde mij natuurlijk zeer vereerd. Ik vond dat ik eigenlijk geen nee kon zeggen.

Dus gaan wij, gezellig met zijn allen, hier in het Nederlands over de Italianen kletsen.
Dat wordt dus vet lachen. Woehaha.

Politiek. Nee, we gaan niet meteen over Berlusconi kletsen. Getverdemme. Nee nee.
Eerst iets over de Etrusken, dan de Romeinen (Julius Caesar, Nero, Caligula).
Vervolgens iets over het Vaticaan en de Pausen. Daarna komt Garibaldi.
En natuurlijk gaan we het over Il Duce hebben, die kleine grote man: Mussolini !

Voetbal. Tsja, wie Italie zegt, die zegt voetbal. Juventus, AC Milan, Inter Milan.
Noem ze maar op, die heerlijke clubs die het zo geweldig doen in de Champions League.

Eten. Heerlijk, wie houdt er hier niet van Italiaans eten? Pizza !!! Quatro Stagioni !
Pizza Calzone ! Spaghetti Bolognese. Lasagna Verde. Heerlijk, heerlijk, heerlijk.

Nou beste mensen, dat was mijn eerste post in deze nieuwe opzet.
Laat me effe weten wat je er van vindt. Woehaha..... Nou, de ballen.
Xenomorgue
fuckin nitpicking advocate of my ass
 
Posts: 387
Joined: Sat Sep 15, 2007 10:01 pm

Re: [NEDERLANDS] De Bananenrepubliek

Postby Xenomorgue on Sat Oct 10, 2009 3:09 am

Zo beste mensen, daar ben ik weer. Vandaag gaan we een PIZZA bakken.
En wel een Pizza Calzone. Veel mensen denken dat dat moeilijk is.
Dan vragen ze aan mij: "Zeg Xeno, jij weet zoveel van Italiaans eten af.
Nou vertel dan eens hoe je pizza calzone klaarmaakt want dat ken ik niet !"

We beginnen met de bodem. Daar kan je een STANDAARD pizza bodem voor
gebruiken. Je kan ze tegenwoordig ook kant-en-klaar in de supermarkt kopen.
Neem wel een DIKKE bodem (op zijn Amerikaans) en niet een DUNNE (Italiaans).
Goed het deeg kneden, dan uitrollen op de ronde bakplaat en mooi vlak maken.

Voor de vulling gebruiken we kip-filet. Die kan niet RAUW in de pizza. In de oven
wordt het dan namelijk niet gaar! Zo krijg je nog voedselvergiftiging (salmonella).
Dus van te voren snij je de kip-filet in kubusjes van ongeveer 2 x 2 x 2 cm, en die
bak je in een koekepan op het fornuis. Gebruik een LAGE STAND, zodat de kip
van binnen goed gaar wordt, maar van buiten niet een te krokant jasje krijgt.
Verder gebruik ik ananas (niet nat, eerst uitlekken) en flink wat jalopino pepers.

Leg de gehele vulling op de pizza bodem. Maar op slechts 1 helft ! En houd ook
de rand (2 cm) vrij. Vouw nu de onbedekte bodem over het bedekte deel heen.
De rand goed aandrukken en dichtmaken. De dubbelgevouwen pizza nog even
insmeren met wat eigeel. Vervolgens de voorverwarmde oven in. Ongeveer 13
minuten bakken op 175 graden. En klaar! Serveren met knoflooksaus. Heerlijk.
Xenomorgue
fuckin nitpicking advocate of my ass
 
Posts: 387
Joined: Sat Sep 15, 2007 10:01 pm


Return to Nonsense

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest